324_sernik z maliną i marakują

 

323_mascarpone z czarną porzeczką

 

322_orzech włoski

 

 

189_Jabłko-gruszka (sorbet)

 

188_Sernik z jeżyną

 

187_Rum z truskawką

 

186_Biała czekolada z orzechami laskowymi i cynamonem

 

18_bounty

 

JAK POWSTAJĄ NASZE LODY?

W naszych lodach najważniejsza jest baza, w której znajdziecie między innymi świeże mleko i śmietanę. To właśnie ciągle udoskonalana receptura jest naszym największym skarbem. Przygotowanie bazy zabiera nam najwięcej czasu, ponieważ wszystkie produkty pasteryzujemy w naszej pracowni. Następnie przez 24 godziny baza nabiera niepowtarzalnego smaku w specjalnie skonstruowanych do tego maszynach. Po dobie mieszanka może już zostać połączona z różnymi składnikami - takimi jak truskawki, wiśnie, wanilia, pistacje czy też inne pyszności, które nadają naszym lodom wyjątkowe smaki. Następnie taka kompozycja zlewana jest do frezera, który nadaje naszym lodom właściwą konsystencję i temperaturę. Po zamrożeniu lody wyciągamy do cylindrów i grupujemy je w naszych mroźniach.

To właśnie tak przygotowane lody trafiają prosto do Ciebie!

LODY NATURALNE

 

Mleko, śmietana, wanilia, cukier, owoce z zaprzyjaźnionych lokalnych bazarków, prażone orzechy, których zapach wyczujesz wchodząc do naszej lodziarni. Te wszystkie proste składniki zdradzają filozofię Na Końcu Tęczy – tworzymy TYLKO z naturalnych składników. Żadnych półproduktów, czy gotowych past smakowych. Nasze lody pistacjowe, ponoć najlepsze w Warszawie, nie mają koloru ciemnego zielonego… Są stworzone z prażonych chwilę wcześniej orzechów, bez sztucznych ulepszaczy, sztucznych barwników, , dzięki czemu zapamiętasz ten smak na długo…
A jeśli zapomnisz – czekamy na Ciebie Na Końcu Tęczy!

 

WŁASNA PRODUKCJA

Codziennie serwujemy smaki dnia, które produkujemy w naszej pracowni. Nie dowozimy głęboko zmrożonych lodów z pobliskich zakładów lodziarskich. Nie mamy magazynu lodowego na zapleczu… Dlatego czasami musicie nam wybaczyć, jeśli słony karmel rozejdzie się na pniu, a nasz frezer, czyli serce naszej lodziarni nie nadąży z produkcją kolejnej porcji lodów. Działamy sezonowo, smaki naszych lodów zmieniają się w zależności od pory roku. Nie boimy się łączyć składników, lubimy wyzwania i dzięki temu tworzymy nowe smaki, które mają Was zachwycić. Próbowaliście już lodów zrobionych z malin i…pomidorów malinowych?

 

 

 

TWORZYMY Z PASJI

Jesteśmy pasjonatami. Tworzymy młody kreatywny zespół, który robi to, co lubi i robi to z pasją. Wasze uśmiechy i zadowolenie to dla nas największy wyznacznik i to co nas napędza, aby nieustannie się doskonalić. Ponadto, Na Końcu Tęczy zostało wyróżnione w warszawskich rankingach na najlepsze lody w Warszawie!

Bądź z nami na bieżąco :)

Kontakt:
mail: lody@nakoncuteczy.pl 
tel: +48 733 317 317